"Je nádherné užiť si aspoň raz za deň jedlo s niekým, koho milujete!" (Julia Child)

piatok 23. januára 2015

Tvarohovo-čokoládová torta s ovocím

Včera sme mali chuť na niečo sladké, ale do cukrárne sa nám nechcelo ísť, lebo bolo vonku príjemne a tak sme sa radšej prechádzali.



No ale večer to už na mňa prišlo a pustila som sa do pečenia tejto výbornej tvarohovo-čokoládovej torty s ovocím. Pripravuje sa úplne jednoducho a nerobí sa dlho, ale hlavne je veľmi dobrá! :)




Ale poďme radšej na recept. Darmo budem tisíc krát opisovať, aká bola dobrá. Upečte si sami a
zistíte to hneď :)


POTREBUJEME:



- metličku na šľahanie
- papier na pečenie
- šľahací mixér
- tortovú formu

KORPUS:

- 100g krupicového cukru
- 100g masla
- 200g čokolády na varenie (aspoň 52%)
- 4 vajíčka
- 3 lyžice hladkej múky

TVAROHOVÝ KRÉM:

- 250g jemného tvarohu
- 250g mascarpone
- 1 vanilkový cukor
- kôra z jedného väčšieho pomaranča
- 100ml smotany na šľahanie (33%)

KRÉM Z LESNÉHO OVOCIA:

- 1 balík mrazeného lesného ovocia
- 1 vanilkový puding
- 100ml vody
- podľa potreby vanilkový cukor, ak používate zmes s ríbezľami, tak odporúčam 2 balíčky, aby krém nebol príliš kyslý a kto má rád kyslasté, nemusí dávať nič :)



POSTUP:

KORPUS:

- Vyhrejte si rúru na 180°C

- Krupicový cukor a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli.


Miešame a keď je už skororoztopené, tak pridáme aj nalámanú čokoládu a takto necháme za občasného miešania rozpustiť.
- Potom misu zložíme z vodného kúpeľa a vložíme na chvíľu do hrnca so studenou vodou, aby sa zmes vychladila.


- Keď je zmes vychladnutá, tak do nej metličkou prišľahávame celé vajíčka, pekne jedno po druhom, až keď je jedno úplne vyšľahané, tak pridáme ďalšie :) Vajcia musia mať izbovú teplotu, aby sa nezrazili.


- Potom po lyžiciach primiešavajte hladkú múku a miešajte dovtedy, kým cesto nie je krásne vláčne, hladké a voňavé :)


- Tortovú formu si vysteľte papierom na pečenie, vlejte pripravené cesto. Pekne rozotrite až ku krajom, aby bolo krásne zarovnané a pár krát buchnite formou o pracovnú dosku, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky.
- Vložte do rúry a pečte približne 20 minút. Cesto je hotové vtedy, keď je pri krajoch už jemne popukané, ale stred ostáva krásne mäkkučký. Ak je cesto ešte dosť surové, kľudne ešte pečtetých 5-10 minút.
- Takto upečený korpus nechajte ychladnúť.

TVAROHOVÝ KRÉM:



- Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor a kôru z pomaranča (ten pred tým dôkladne obarte vriacou vodou, aby sa všetky tie nechutné postreky z neho zmili) vymiešame na nízkych otáčkach dohladka, aby sa krém nezrazil. Prilejeme 100ml smotany na šľahanie a opatrne pridávame otáčky. Keď je krém akurátne tuhý, vložíme do chladničky, aby stuhol.



KRÉM Z LESNÉHO OVOCIA:



- Mrazené lesné ovocie vysypeme do hrnca a na šporáku za občasného miešania necháme roztopiť. Miešame opatrne, aby sme si nepopučili ovocie. Potom si do malej misky vysypeme puding a poriadne rozmiešame ho v 100ml vody, keď máme pomaličky prilievame k ovociu.
- Za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém.
- Záleží od zmesi, ktorú používate, ale ak používate lesnú zmes, v ktorej sú aj ríbezle a tak, pridajte aj zo dva balíčky vanilkového cukru, aby kyslá chuť neprebila chuť zvyšku torty. Ale tak záleží od vašich chutí :)
- Necháme poriadne vychladnúť a občas opatrne premiešame, aby sa nevytvárala koža na vrchu.

TORTA:

- Vychladený korpus necháme vo forme a nanesieme naň tvarohový krém, ktorý ešte opatrne vareškou premiešame.
- Krém krásne zarovnajte a teraz prichádza moment, aby ste nožom opatrne oddelili krém od formy, ručite ešte pred tým, ako začnete dávať ovocný krém.


- Na tento krém navrstvíme dôkladne vychladnutý krém z lesného ovocia, taktiež krásne zarovnáme, aj keď on má tendenciu sa zarovnať sám:)



- Vložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť, ak chcete tuhnutie urýchliť, vložte na chvíľu do mrazničky a krásne vám stuhne.


ZDOBENIE:

- Zdobte podľa vašej fantázie. Ja som použila ešte zvyšok smotany na šľahanie, čo ostal v krabičke a vyšľahala som si tuhú šľahačku, cukrárskym vreckom som naniesla do stredu taký chutný kopček a naokolo som poukladala kúsky ovocia, ktoré som vybrala ešte vopred zo zamrazeného sáčku lesného ovocia a v chladničke nechala pomaly rozmraziť, kým sa robila torta. Ak budete ovocie rozmrazovať mimo chladničky, stratí veľa šťavy a bude také vyžmýkané. Kľudne ale môžt pridať aj hoblinky čokolády na vrch, skrátka, čo len chcete :)



Dobrú chuť! :)

Tento recept nie je od Julie Child, ale super ľahký a výborný. Ak niekto skúsite budem rada, ak mi na mail (katka@tusovci.sk) alebo na môj facebook pošlete foto hotových tortičiek :)

Pekný večer!

Katka

2 komentárov:

  1. dobrý deň mám taký pocit že ste tento recept okopírovali s Lidl stránky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prosím vas, aku veľkosť formy ste použili? ☺

    OdpovedaťOdstrániť

Koľko ľudí nás videlo?

Používa službu Blogger.

Translate

© Maškrtníci, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena