Keďže do tohto koláčika ide veľmi veľa mascarpone, veľmi veľa smotany, tak Rudko sa ho už nevie dočkať, pretože obsahuje všetky jeho obľúbené komponenty:)
Ak sa vám nechce stále len piecť, tak si pripravte tento vynikajúci koláč, ktorý máte hotový za pol hodinku a potom už len necháte tuhnúť v chladničke.
Sú štyri hodiny ráno a mne sa nedá spať, ale Samko dnes krásne spí, takže sa môžem chvíľu realizovať :)
tak sem hádžem recept na tento brutálny koláč:
Nepečené čokoládovo-banánové kocky
množstvo na 20 porcií
Potrebujeme:
- vysoký plech s odnímateľným dnom
- elektrický šľahač
- 250g dlhých piškót
- 750g mascarpone
- 500ml smotany na šľahanie (33%)
- 300g čokolády na varenie (52%)
- 6 banánov
- 3 hrnčeky zmrazených jahôd
- 2 polievkové lyžice trstinového cukru
Poleva:
- 50g čokolády na varenie (52%)
- 3 polievkové lyžice smotany na šľahanie (33%)
Postup:
- Maliny dajte spolu s trstinovým cukrom do menšieho hrnca. Povarte, aby sa odparilo čo najviac vody a vznikol tak hustý sirup. Možte buď nechať vychladiť alebo použiť ešte horúce. Ja som použila horúce, pretože sa tak jahodový sirup viac vsiakne do piškót.
- Na dno vysokého plechu poukladajte piškóty, na ktoré rovnomerne vlejte jahodový sirup a rozotrite po všetkých piškótach. Potom nechajte natreté jahody úplne vychladnúť. Ak tak neurobíte, tak čokoládový krém vám stečie až na samé dno plechu.
- Čokoládu si roztopte vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť.
- V miske zmiešajte mascarpone so smotanou, najprv jemne ručne a potom na nízkych otáčkach. Postupne prilievajte vychladnutú čokoládu. Vznikne hladký čokoládový krém.
- Polovicu krému naneste na piškóty s jahodami.
- Na krém poukladajte v dvoch vrstvách banány nakrájané na kolieska.
- Potom navrstvite aj druhú časť krému a rovnomerne rozotrite po celom plechu. Dajte do chladničky stuhnúť minimálne na 2 hodiny, ideálne na celú noc.
- Pred podávaním si rozpustite v menšom kastróliku smotanu s čokoládou a dekorujte koláč podľa vašej fantázie, poprípade dajte ešte zatuhnúť do chladničky.
BON APPETIT!
Koláčik sa u nás zjedol za pol dňa a to ho bolo za celý plech. Je lahodný a svieži, no príjemne vám osladí deň :)
Katka
PS: Sľubujem, že najbližší recept už bude od Julie! ;)
- Na dno vysokého plechu poukladajte piškóty, na ktoré rovnomerne vlejte jahodový sirup a rozotrite po všetkých piškótach. Potom nechajte natreté jahody úplne vychladnúť. Ak tak neurobíte, tak čokoládový krém vám stečie až na samé dno plechu.
- Čokoládu si roztopte vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť.
- V miske zmiešajte mascarpone so smotanou, najprv jemne ručne a potom na nízkych otáčkach. Postupne prilievajte vychladnutú čokoládu. Vznikne hladký čokoládový krém.
- Polovicu krému naneste na piškóty s jahodami.
- Na krém poukladajte v dvoch vrstvách banány nakrájané na kolieska.
- Potom navrstvite aj druhú časť krému a rovnomerne rozotrite po celom plechu. Dajte do chladničky stuhnúť minimálne na 2 hodiny, ideálne na celú noc.
- Pred podávaním si rozpustite v menšom kastróliku smotanu s čokoládou a dekorujte koláč podľa vašej fantázie, poprípade dajte ešte zatuhnúť do chladničky.
BON APPETIT!
Koláčik sa u nás zjedol za pol dňa a to ho bolo za celý plech. Je lahodný a svieži, no príjemne vám osladí deň :)
Katka
PS: Sľubujem, že najbližší recept už bude od Julie! ;)
vyskusajte, je vynikajuci! :)
OdpovedaťOdstrániťNajlepší studený dezer, aký som jedol... :)
OdpovedaťOdstrániť