"Je nádherné užiť si aspoň raz za deň jedlo s niekým, koho milujete!" (Julia Child)

sobota 27. decembra 2014

Nepečené čoko-banánové kocky

Keďže som dlhšie nepridala žiadny recept, tak teraz sem pridávam hneď po cupcakes ďalší. Sú to nepečené banánovo-čokoládové kocky. Je to fakt sladká bomba, ale vynikajúca! Ak ste niekto čakali trošku diétnejšie recepty, tak také tu veľmi často nenájdete.


Keďže do tohto koláčika ide veľmi veľa mascarpone, veľmi veľa smotany, tak Rudko sa ho už nevie dočkať, pretože obsahuje všetky jeho obľúbené komponenty:)

Ak sa vám nechce stále len piecť, tak si pripravte tento vynikajúci koláč, ktorý máte hotový za pol hodinku a potom už len necháte tuhnúť v chladničke.

Sú štyri hodiny ráno a mne sa nedá spať, ale Samko dnes krásne spí, takže sa môžem chvíľu realizovať :)

tak sem hádžem recept na tento brutálny koláč:

Nepečené čokoládovo-banánové kocky

množstvo na 20 porcií



Potrebujeme:

- vysoký plech s odnímateľným dnom
- elektrický šľahač

- 250g dlhých piškót
- 750g mascarpone
- 500ml smotany na šľahanie (33%)
- 300g čokolády na varenie (52%)
- 6 banánov
- 3 hrnčeky zmrazených jahôd
- 2 polievkové lyžice trstinového cukru

Poleva:
- 50g čokolády na varenie (52%)
- 3 polievkové lyžice smotany na šľahanie (33%)


Postup:

- Maliny dajte spolu s trstinovým cukrom do menšieho hrnca. Povarte, aby sa odparilo čo najviac vody a vznikol tak hustý sirup. Možte buď nechať vychladiť alebo použiť ešte horúce. Ja som použila horúce, pretože sa tak jahodový sirup viac vsiakne do piškót.



- Na dno vysokého plechu poukladajte piškóty, na ktoré rovnomerne vlejte jahodový sirup a rozotrite po všetkých piškótach. Potom nechajte natreté jahody úplne vychladnúť. Ak tak neurobíte, tak čokoládový krém vám stečie až na samé dno plechu.



- Čokoládu si roztopte vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť.



- V miske zmiešajte mascarpone so smotanou, najprv jemne ručne a potom na nízkych otáčkach. Postupne prilievajte vychladnutú čokoládu. Vznikne hladký čokoládový krém.



- Polovicu krému naneste na piškóty s jahodami.


- Na krém poukladajte v dvoch vrstvách banány nakrájané na kolieska.



- Potom navrstvite aj druhú časť krému a rovnomerne rozotrite po celom plechu. Dajte do chladničky stuhnúť minimálne na 2 hodiny, ideálne na celú noc.


- Pred podávaním si rozpustite v menšom kastróliku smotanu s čokoládou a dekorujte koláč podľa vašej fantázie, poprípade dajte ešte zatuhnúť do chladničky.


BON APPETIT!


Koláčik sa u nás zjedol za pol dňa a to ho bolo za celý plech. Je lahodný a svieži, no príjemne vám osladí deň :)



Katka

PS: Sľubujem, že najbližší recept už bude od Julie! ;)

2 komentárov:

Koľko ľudí nás videlo?

Používa službu Blogger.

Translate

© Maškrtníci, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena