...no a nebola by som to ja, keby som do všetkého nepridala čokoládu, takže dnes v čokoládovom podaní a s ovocím. :) Poďme sa pozrieť ako na to...
POTREBUJEME:
- 6 bielkov
- 300g kryštálového cukru
- 1 čajová lyžička zemiakového škrobu
- 2 čajové lyžičky bieleho vínneho octu
- 1 polievková lyžica kakaa
- 50g horkej čokolády
- 250g mascarpone
- 250ml smotany na šľahanie
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 250g horkej čokolády
- 100ml masla
- 2 polievkové lyžice cukru
POSTUP:
- Rúru si vyhrejeme na 160°C.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Keď má pevnú konzistenciu, začneme postupne prisypávať cukor a šľaháme dovtedy, kým sa nerozpustí.
- Mali by sme získať krásny lesklý, biely a hlavne tuhý sneh, do ktorého následne ešte primixujeme škrob a vínny ocot.
- Na záver už iba metličkou primiešame preosiaté kakao a nasekanú čokoládu. Ale opatrne, aby cesto ostalo krásne nadýchané.
- Na plech rozprestrieme papier na pečenie a z cesta vytvarujeme tri kruhy. Od najväčšieho po najmenší.
- Vložíme do rúry na 5 minút a následne teplotu znížime na 130°C a sušíme ešte hodinu.
- Krém nám vznikne tak, že jednoducho vymixujeme mascarpone, so smotanou na šľahanie a s cukrom a dáme do chladničky ešte viac stuhnúť.
- Čokoládu si pripravíme jednoducho vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Aby bola jemnejšia, kľudne zameňte maslo za smotanu. Je to len a len na vašej chuti.
- Keď sú "korpusy" vychladnuté, položíme ten najväčší kruh na podnos, natrieme čokoládou a na to nanesieme mascarpone krém a čerstvé ovocie podľa chuti, takto vrstvy opakujeme a na vrchnú čokoládu nedávame.
- Ozdobte si podľa vkusu a chuti.
Je to naozaj dobrôtka rozplývajúca sa na jazyku :)
BON APPETIT!
Katka
0 komentárov:
Zverejnenie komentára