Ako na to?
BRAVČOVÉ KARÉ V PÓROVEJ KRUSTE
POTREBUJEME:
- 1,5kg bravčového karé
- soľ, korenie
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 2 polievkové lyžice masla
- 1 pór
- 2 strúčiky censaku
- 60g parmezánu
- 1 vetvička rozmarínu
- 2 polievkové lyžice dijonskej horčie
- Rozohrejem rúru na 190°C.
- Karé potriem olejom a osolím, okorením.
- Rozpálim panvicu a zo všetkých strán karé sprudka opečiem, aby sa zatiahlo.
- Keď sa tak stane, nechám mäso chvíľu oddýchnuť a zatiaľ sa pustím do pórku.
- Na masle si orestujem na kolieska nakrájaný pór a restujem domäkka a osolím.
- Prepasírujem cesnak a pridám ho k pórku a restujem. Odstavím z platne.
- Vmiešam strúhaný parmezán a nasekaný rozmarín, osolím a okorením.
- Opečené mäso potriem horčicou a posypem pórovou zmesou.
- Vložím do rúry a pečiem hodinu a pol, ak treba, tak viac..
- Keď je hotovo, tak vyberiem a nechám 10 minút oddychovať zakryté.
POTREBUJEM:
- 8 polievkových lyžíc masla
- 1dcl vody
- 1 a pol polievkovej lyžice lryštálového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- štipka čierneho korenia čerstvo namletého
- 1350g čerstvého vylúpaného hrášku
- bouquet garni z 8 vetvičiek petržlenovej vňate
- 12 bielych častí jarných cibuliek veľkosti asi 2 a pol cm a 5 min povarené v osolenej vriacej vode
- Z hlávkového šalátu odstránim zvädnuté a škaredé listy a dôkladne ho umyjem, ale dávam pozor, aby sa nerozpadol.
- Umytý a odkvapkaný šalát nakrájam na štvrte, ktoré zviažem povrázkom tak, aby sa mi štvrte behom varenia nerozpadli a aby si uchovali svoj tvar.
- Do hrnca s objemom aspoň 3 litre nalejem deci vody s vložím 6 polievkových lyžíc masla, všetko korenie a privediem čo najrýchlejšie na silnom plameni k varu.
- Potom pridám hrášok a dobre ho premiešam, ale tak, aby sa nepopučil. Do stredu vložíme bouquet garni a štvrte šalátu a všetko zalejem vodou.
- Cibuľky naukladám medzi štvrte.
- Hrniec prikryjem a hrášok privediem rýchlo k varu a potom stiahnem na meirny plameň a varím 20-30 minút.
- Občas premiešam.
- Kaď je hrášok hotový, tak ešte dochutím.
- Ak zostala tekutina, tak scedím a vyberiem bouquet garni. Štvrte šalátu rozviažem.
- Do hrnca vhodím dve polievkové lyžice masla a všetko v ňom obalím.
BON APPETIT
Katka
0 komentárov:
Zverejnenie komentára