"Je nádherné užiť si aspoň raz za deň jedlo s niekým, koho milujete!" (Julia Child)

streda 6. mája 2015

Rýchle a zdravé morčacie prsia s pošírovaným vajcom

O 9 dní je tu FOOD REVOLUTION DAY. Určite už veľa z vás o ňom počulo, ale ak sa náhodou nájde niekto, kto ešte nie, tak načrtnem, čo to je.



 Food revolution day je celosvetová akcia, ktorej hlavným zámerom je vrátiť späť do školských osnov vzdelávanie o stravovaní. Ide o to vzbudiť u detí (aj u dospelých) pozornosť ako viesť zdravší život. Je to cesta, ktorou možno zvrátiť nárast obezity a chorôb súvisiacich so stravou. Toto všetko má pod hlavnou záštitou Jamie Oliver, ako aj nadácia Jamie Oliver Food Foundation. Viac info o tejto akcii nájdete na tomto linku:
 http://foodrevolutiondayslovakia.sk

alebo

http://www.foodrevolutionday.com

Výzvou Food Revolution day 2015 (mimochodom, už tretí rok na Slovensku) je Napchatý sendvič. Je to recept na jednoduchý sendvič od Jamieho, v ktorom sú samé zdravé, chrumkavé a farebné veci a môžu si ho spraviť aj deti, alebo rodičia deťom ako desiatu do školy, alebo si ho spravte ako chutný obed do roboty, zo surovín si môžete spraviť aj šalát, je to len a len na vás. A čo k tomu vlastne treba? To vám dnes neprezradím, ale v nasledujúcich pár dňoch pridám recept, postup aj fotky. Takže, sledujte :) Jamie samozrejme tento deň sprevádza aj ďalšími chutnými a zdravými receptami, ktoré aj uvádza na svojej stránke. Chcem sa im v nasledujúcich dňoch povenovať :)



Dnes ponúkam ako také ľahké navodenie zdravé a hlavne rýchle a neuveriteľne chutné morčacie prsia s pošírovaným (alebo strateným, ako len chcete) vajcom. Nie je to ešte recept od Jamieho, ale prídu aj tie. To neznamená, že tento nie je dobrý. Naopak. Je vynikajúci, ale to musíte skúsiť. Príprava dokopy asi 15 minút a hotovo.

Takže ako na to?

POTREBUJEME:

- 400g morčacích pŕs
- soľ, čierne korenie
- olivový olej
- 4 plátky šunky sušenej vzduchom
- 100g cherry paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica masla
- 125g čerstvého mladého špenátu
- šťavu z 1/2 citróna
- a suroviny na pošírované vajce, nájdete tu: http://maskrtnici.blogspot.sk/2014/12/oeufs-poches-alebo-stratene-vajcia-od.html



POSTUP:

- Morčacie prsia umyjeme a očistíme od blaniek. Nakrájame ich na 4 hrubšie akoby steaky a zľahka naklepeme, ale nemusíte ich tĺčikom rozbíjať ako viedenský...

- Mäso ochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Na veľkej rozpálenej panvici s trochou olivového oleja opečieme steaky do zlatohneda. Potom ich otočíme na druhú stranu a medzi mäso naukladáme plátky sušenej šunky, aby sa opiekla. Šunku následne položíme na morčacie prsia.

- Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a pridáme restovať k mäsu na panvicu. O chvíľu pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a  polievkovú lyžicu masla.



- Keď sa maslo rozpustí, pridáme špenát. Ochutíme mletým čiernym korením a krátko orestujeme, aby špenát zmäkol. Odstavíme z ohňa a necháme na panvici dôjsť.

- Na záver ochutíme šťavou z polovice citróna.

Už pripravíme iba pošírované vajíčko, na ktoré postup nájdete tu: http://maskrtnici.blogspot.sk/2014/12/oeufs-poches-alebo-stratene-vajcia-od.html

a môžete podávať!!!

Ja som ako prílohu volila zemiačiky nakrájané na tenučké plátky (v šupke) a orestované na troške olivového oleja.

BON APPETIT!

Katka


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Koľko ľudí nás videlo?

Používa službu Blogger.

Translate

© Maškrtníci, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena