KORPUS:
POTREBUJEME:
- 10 vajec
- 250g práškového cukru
- štipka soli
- 150g kryštálového cukru
- 500g hladkej múky
- 1/2 balíčku kypriaceho prášku do pečiva
- 10 polievkových lyžíc horúcej vody
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- Žĺtka si vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Pridáme horúcu vodu po lyžiciach a stále šľaháme.
- Pridáme zrniečka z vanilkového struku.
- Bielka vyšľaháme aj so štipkou soli do tuhého snehu. Po častiach pridávame kryštálový cukor zmiešaný s cukrom vanilkovým a šľaháme, kým zmes nie je krásne tuhá a biela.
- Zmes bielkov pridávame do žĺtkovej hmoty na striedačku s múkou zmiešanou s kypriacim práškom. Miešame jemne a opatrne, aby nám zmes neklesla.
- Premiešanú zmes vlejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C asi 90 minút.
- Kontrolujeme špáratkom
KRÉM:
POTREBUJEME:
- 500ml smotany na šľahanie 33%
- 500g jemného tvarohu
- 250g mascarpone
- práškový cukor podľa chuti
- ľubovoľné ovocie, ja som použila maliny
- Všetky prísady vložíme do misy a vyšľaháme najprv na nízkych otáčkach a postupne pridávame.
- Dáme vychladiť do chladničky aspoň na dve hodiny.
Spodný korpus natrieme časťou krému, na ktorý poukladáme ovocie, ak dávate mrazené, kľudne ho tam dajte mrazené, lepšie sa s tým pracuje, postupne sa rozmrazí a šťava vsiakne krásne do korpusu, ktorý bude šťavnatý.
Na ovocie opatrne nanesieme ešte vrstvu krému a priložíme stredný korpus. Jemne zatlačíme. Postup opakujeme aj na strednom korpuse a priložíme vrchným.
Na celú tortu teraz použijeme buttercream v tenkej vrstve, ktorý získame tak, že si zmäknuté maslo vyšľaháte s práškovým cukrom v pomere 1 : 1.
A môžete zdobiť :) Ak by mal niekto nejaké otázky, kľudne mi napíšte.
Katka
0 komentárov:
Zverejnenie komentára