"Je nádherné užiť si aspoň raz za deň jedlo s niekým, koho milujete!" (Julia Child)

piatok 21. augusta 2015

Čimčarara-čim-čim-čim

Dostala sa mi žiadosť na tortu s tromi vrabčekmi (mama, tato, čimo) s tvarohovým krémom s malinami :) A tak som sa do nej pustila. Ak si ju chcete vyskúšať, tak recept na korpus a krém ponúkam tu. Čo sa zdobenia týka, tak to už ponechám na vašej fantázii. Piekla som vo forme s priemerom 28cm.










KORPUS:

POTREBUJEME:

  • 10 vajec 
  • 250g práškového cukru
  • štipka soli
  • 150g kryštálového cukru
  • 500g hladkej múky
  • 1/2 balíčku kypriaceho prášku do pečiva
  • 10 polievkových lyžíc horúcej vody
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
POSTUP:

  • Žĺtka si vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Pridáme horúcu vodu po lyžiciach a stále šľaháme.
  • Pridáme zrniečka z vanilkového struku.
  • Bielka vyšľaháme aj so štipkou soli do tuhého snehu. Po častiach pridávame kryštálový cukor zmiešaný s cukrom vanilkovým a šľaháme, kým zmes nie je krásne tuhá a biela.
  • Zmes bielkov pridávame do žĺtkovej hmoty na striedačku s múkou zmiešanou s kypriacim práškom. Miešame jemne a opatrne, aby nám zmes neklesla.
  • Premiešanú zmes vlejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C asi 90 minút.
  • Kontrolujeme špáratkom
Hotový korpus necháme vychladnúť v rafiku, vrch zrežeme, aby bol rovný a korpus rozrežeme na tri časti.

KRÉM:

POTREBUJEME:

  • 500ml smotany na šľahanie 33%
  • 500g jemného tvarohu
  • 250g mascarpone
  • práškový cukor podľa chuti
  • ľubovoľné ovocie, ja som použila maliny
POSTUP:

  • Všetky prísady vložíme do misy a vyšľaháme najprv na nízkych otáčkach a postupne pridávame. 
  • Dáme vychladiť do chladničky aspoň na dve hodiny.

Spodný korpus natrieme časťou krému, na ktorý poukladáme ovocie, ak dávate mrazené, kľudne ho tam dajte mrazené, lepšie sa s tým pracuje, postupne sa rozmrazí a šťava vsiakne krásne do korpusu, ktorý bude šťavnatý. 

Na ovocie opatrne nanesieme ešte vrstvu krému a priložíme stredný korpus. Jemne zatlačíme. Postup opakujeme aj na strednom korpuse a priložíme vrchným.

Na celú tortu teraz použijeme buttercream v tenkej vrstve, ktorý získame tak, že si zmäknuté maslo vyšľaháte s práškovým cukrom v pomere 1 : 1.

A môžete zdobiť :) Ak by mal niekto nejaké otázky, kľudne mi napíšte.

Katka

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Koľko ľudí nás videlo?

Používa službu Blogger.

Translate

© Maškrtníci, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena