"Je nádherné užiť si aspoň raz za deň jedlo s niekým, koho milujete!" (Julia Child)

piatok 10. februára 2017

Rebierka s pikantnou glazúrou z čierneho piva

Áno, o chvíľu je tu Valentín a všade sa to už hemží samými sladkosťami, ideálne v tvare srdiečok, ideálne červené, ideálne sladké. Také, akurát pre nás pre ženy. :):)
Ale povedzme si úprimne...koľko mužov číta tieto valentínske recepty? Viem, že pár statočných sa nájde, no je mi jasné, že je nás tu drvivá väčšina žien, ktoré tu lúskame recept za receptom a preto pridávam recept, ktorý je od nás žien pre tie ̶n̶e̶p̶o̶c̶h̶o̶p̶i̶t̶e̶ľ̶n̶é̶ nepochopené tvory z inej planéty.
Vraví sa, že muži milujú pivo, rebierka a chilli. Z toho mi vyšlo, že som alebo chlap, alebo... chlap. No nič to, dnešné rebierka s pikantnou glazúrou z čierneho piva potešia na Valentína nielen vaše polovičky, ale aj vás. A potom si kľudne dajte aj ten valentínsky dezert :):)



POTREBUJEME:
2 kg bravčových rebierok
300ml čierneho piva
2 šalotky
3 strúčiky cesnaku
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
na glazúru:
200ml výpeku z mäsa
1/2 polievkovej lyžice paradajkového pretlaku
1 polievková lyžica dijonskej horčice
1 polievková lyžica worchesteru
40g trstinového cukru
1 chilli paprička nasekaná na jemno
POSTUP:
Mäso si umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Poukladáme do pekáča (ja som piekla vcelku, ale ak nemáte taký veľký pekáč, tak kľudne prerežte) a navrch poukladáme na kolieska nasekanú šalotku a na plátky nasekaný cesnak. Podlejme pivom, prikryjeme a pečieme pri 180°C minimálne hodinu a pol alebo, kým nemáte rebrá mäkké.
Výpek zlejeme a odoberieme z neho do kastrólika 150ml, pridáme pretlak, horčicu, worchester, cukor a chilli papričku a všetko za občasného miešania varíme asi 15 minút. Keď je "glazúra" dovarená, potrieme ňou mäso a šupneme ho na 10-15 minút pod grill. A hotovo :):)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Koľko ľudí nás videlo?

Používa službu Blogger.

Translate

© Maškrtníci, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena