Na varenie používajte kvalitné mladé, telnaté červené víno. Francúzske Macon, niektoré typy burgundských vín, podaktoré z telnatejších vín z oblasti Bordeaux - napríklad St. Emilion (v Lidli asi 7 eur) alebo nejaké, čo spĺňa kritéria. Ja som použila chuťovo vynikajúce (etiketu je vidno aj na fotkách) z oblasti Côtes du Rhône (v Lidli asi 3 eurá).
Kuriatko je šťavnaté, skvelo chutí po vínku, k tomu opekané zemiaky a môžte podávať.
POTREBUJEME:
pre 4 osoby
- 4 kuracie stehná aj s kosťou
- 200ml červeného vína (Côtes du Rhône, St. Emilion...)
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- čierne korenie, soľ
- 50g masla
- 6-7 zemiakov
POSTUP:
- Kuracie stehná vložte do pekáča vystlaného hoblinami masla. Stehná osoľte a okoreňte z každej strany.
- Potrite ich prepasírovaným cesnakom a podlejte červeným vínom.
- Pečte pri teplote 180°C asi 45 minút.
- Zemiaky nakrájajte na kocky, uvarte do polomäkka (to som ja bohužiaľ nestihla, lebo malý začal plakať, tak sa uvarili úplne do mäkka) a potom ich opečte na panvici na lyžici oleja.
- Asi 10 minút pred dopečením obložte stehná plátkami cibule.
- Pečte do zlatista a podávajte preliate vínovým výpekom s opečenými zemiakmi.
A skvelý obed je na svete!
BON APPETIT
Katka
0 komentárov:
Zverejnenie komentára