...alebo normálne po slovensky gratin so strúhanými zemiakmi, šunkou, vajcami a cibuľou...alebo proste zapekané strúhané zemiaky so šunkou, vajcami a cibuľou :)
Neskutočne rýchla a jednoduchá papanica, ktorá tak skvelo chutí, že si budete chcieť pridať...
Bez zbytočných okolkov, poďme na recept :)
POTREBUJEME:
pre 4 osoby
- približne 5cm hlboký pekáč alebo zapekacia misa s priemerom 25-30cm alebo menšie s priemerom 15cm
- 90g cibule nakrájanej na drobno
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 30g+30g+15g masla
- 90g kociek varenej šunky
- 4 vajcia
- 1/2 - 1 roztlačený stručik cesnaku
- 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate alebo pažítky (ja mám doma pažítku v kvetináči, tak som použila tú) nasekaných najemno
- 90g strúhaného švajčiarskeho syra
- 4 polievkové lyžice smotany na šľahanie/na varenie/mlieka
- soľ, korenie podľa chuti
- 300-400g zemiakov
POSTUP:
- Vyhrejte rúru na 190°C
- Cibuľu orestujte na zmesi olivového oleja a masla (30g) - približne 5 minút na miernom plameni, kým nezmäkne, ale nesmiete ju nechať zhnednúť.
- Mierne zvýšte teplotu, primiešajte šunku a eše chvíľu restujte.
- V mise si ušľahajte vajcia s cesnakom, bylinkami. syrom, smotanou alebo mliekom, soľou a korením. Potom primiešajte šunku s cibuľou.
- Ošúpte zemiaky a nastrúhajte ich nahrubo. Po troškách z nich vytlačte vodu. Nastrúhané zemiaky primiešajte do vaječnej zmesi. Podľa potreby dochuťte. (Takto si všetko možte pripraviť aj vopred)
- Maslo (30g) si vložte do pekáča alebo do zapekacej misy a zahrejte ju. Akonáhle sa začne tvoriť pena, pridáte zmes vajec a zemiakov. Navrch poukladáte kúsky masla (15g pokrájaných na kocky veľkosti hrášku). Pekáč alebo misu umiestnite do vrchnej tretiny rúry a pečte 30-40 minút alebo proste tak dlho, kým nemá kôrka zlatistú farbu. Podávajte priamo v zapekacej mise.
Hotovo!
BON APPETIT!
Katka
utorok 21. apríla 2015
Râpée Morvandelle...
Miesto:
Bratislava, Slovenská republika
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Koľko ľudí nás videlo?
Používa službu Blogger.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára