"Je nádherné užiť si aspoň raz za deň jedlo s niekým, koho milujete!" (Julia Child)

piatok 5. júna 2015

Cestovinová ryža s krevetami

Každým dňom sa otepluje viac a viac a už aj nás to pomaly ťahá k vode, čo je aspoň pre mňa to najlepšie osvieženie v lete. Tento rok však ešte budeme musieť jazerá vynechať, pretože si netrúfam s malým ísť k jazeru. Predsalen v týchto bratislavských jazerách si žije a kúpe sa hocičo. K moru tento rok tiež ešte nie. Je to ďaleko a radšej až budúci rok, nech si to fakt všetci vychutnáme, aby som odtiaľ neodchádzala nervóznejšia, ako som prišla a aby Samko vnímal ČO to vlastne more je. Takže tento rok to vidím na kúpalisko.



Ale taký prázdninový "morský" recept si môžte vyskúšať aj vy a hneď sa budete cítiť ako pri mori. :)
A keďže teplomer sa nám pomaly, ale isto šplhá na 30°C, tak v tej kuchyni asi každý z nás chce stráviť čo najmenej času. Ale jesť treba. Je to také to "fejkové" rizoto alebo skôr pilaf, ale dokonca z cestovinovej ryže. Samozrejme kľudne môžete použiť aj basmati alebo proste akúkoľvek, ktorá vám chutí.



POTREBUJEME:

  • 1 červená cinuľa
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 400g cestovinovej ryže (alebo akejkoľvek ryže)
  • 500ml zeleninového vývaru
  • soľ, korenie
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 limetka
  • 500g kreviet
  • 100g čerstvého hrášku
  • 300g čerstvého špenátu
  • 80g parmezánu
AKO NA TO?

  • Červenú cibuľu si nakrájam na jemno a orestujem na lyžici oleja.
  • Pridám cestovinovú ryžu a zalejem vývarom. Osolím podľa chuti. Ak ale používam vývar z bujónu, neprisáľam, pretože výsledok by bol až príliš slaný.
  • Varím na nižšej teplote za občasného miešania asi takých 5 minút alebo kým proste cestovina nie je mäkká.
  • Medzitým si zmiešam zvyšný olej, nasekanú jarnú cibuľku, soľ, korenie a šťavu a kôru z limetky (limetku najprv obarím vriacou vodou).
  • V zmesi marinujem krevety.
  • Hodím ich na panvicu a prudko ich restujem asi 4 minúty alebo dlhšie, kým nie sú jemne zlatisté. 
  • Ku koncu vmiešam hrášok a sparený špenát. 
  • Premiešam s uvarenou cestovinou a na tanieri posypem strúhaným parmezánom.
Ľahký, ale hlavne zdravý obed je na svete a nebudete sa ho vedieť dojesť!:)

BON APPETIT!

Katka
(inšpirované časopisom FOOD)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Koľko ľudí nás videlo?

Používa službu Blogger.

Translate

© Maškrtníci, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena