Ale taký prázdninový "morský" recept si môžte vyskúšať aj vy a hneď sa budete cítiť ako pri mori. :)
A keďže teplomer sa nám pomaly, ale isto šplhá na 30°C, tak v tej kuchyni asi každý z nás chce stráviť čo najmenej času. Ale jesť treba. Je to také to "fejkové" rizoto alebo skôr pilaf, ale dokonca z cestovinovej ryže. Samozrejme kľudne môžete použiť aj basmati alebo proste akúkoľvek, ktorá vám chutí.
POTREBUJEME:
- 1 červená cinuľa
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 400g cestovinovej ryže (alebo akejkoľvek ryže)
- 500ml zeleninového vývaru
- soľ, korenie
- 2 jarné cibuľky
- 1 limetka
- 500g kreviet
- 100g čerstvého hrášku
- 300g čerstvého špenátu
- 80g parmezánu
- Červenú cibuľu si nakrájam na jemno a orestujem na lyžici oleja.
- Pridám cestovinovú ryžu a zalejem vývarom. Osolím podľa chuti. Ak ale používam vývar z bujónu, neprisáľam, pretože výsledok by bol až príliš slaný.
- Varím na nižšej teplote za občasného miešania asi takých 5 minút alebo kým proste cestovina nie je mäkká.
- Medzitým si zmiešam zvyšný olej, nasekanú jarnú cibuľku, soľ, korenie a šťavu a kôru z limetky (limetku najprv obarím vriacou vodou).
- V zmesi marinujem krevety.
- Hodím ich na panvicu a prudko ich restujem asi 4 minúty alebo dlhšie, kým nie sú jemne zlatisté.
- Ku koncu vmiešam hrášok a sparený špenát.
- Premiešam s uvarenou cestovinou a na tanieri posypem strúhaným parmezánom.
BON APPETIT!
Katka
(inšpirované časopisom FOOD)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára