Je jednoduchá, pomerne rýchla a hotová za pár eur. Ak máte vlastnoručne nazbierané a usušené huby, o to lepšie. Aj keď minulý rok bol na huby slabší, čo to ste si určite nazbierali. Ja som použila naše sušené zásoby dva roky staré :)
POTREBUJEME:
- 400g sterilizovaného cíceru
 - 2 lyžice oleja
 - 3 šalotky
 - 4 vačšie zemiaky
 - 1 mrkva
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 60g sušených húb
 - 1l zeleninového vývaru
 - soľ, čierne korenie
 - celá rasca
 - 200ml smotany na šľahanie 33%
 - 1 lyžica masla
 - kyslá smotana na ozdobenie a dochutenie
 
- Ako prvé si namočte sušené huby do vody aspoň na polhodku.
 - Nasekajte si najemno šalotku, a menšie kúsky mrkvu, zemiaky a cesnak.
 - Cícer zlejte a prepláchnite.
 - Šalotku orestujte na oleji dozlatista, potom pridajte mrkvu, zemiaky a cesnak.
 - Chvíľu osmažte a potom pridajte väčšinu z húb a z cíceru a časť si odložte bokom na ozdobenie.
 - Zalejte vývarom, dochuťte soľou, korením a rascou a varte, kým všetko nezmäkne.
 - Rozmixujte, pridajte smotanu a ešte asi 5 minút povarte.
 - Zvyšok odložených húb a cíceru jemne orestujte na masle a ozdobte nimi aj kyslou smotanou polievku :)
 





0 komentárov:
Zverejnenie komentára