Je jednoduchá, pomerne rýchla a hotová za pár eur. Ak máte vlastnoručne nazbierané a usušené huby, o to lepšie. Aj keď minulý rok bol na huby slabší, čo to ste si určite nazbierali. Ja som použila naše sušené zásoby dva roky staré :)
POTREBUJEME:
- 400g sterilizovaného cíceru
- 2 lyžice oleja
- 3 šalotky
- 4 vačšie zemiaky
- 1 mrkva
- 4 strúčiky cesnaku
- 60g sušených húb
- 1l zeleninového vývaru
- soľ, čierne korenie
- celá rasca
- 200ml smotany na šľahanie 33%
- 1 lyžica masla
- kyslá smotana na ozdobenie a dochutenie
- Ako prvé si namočte sušené huby do vody aspoň na polhodku.
- Nasekajte si najemno šalotku, a menšie kúsky mrkvu, zemiaky a cesnak.
- Cícer zlejte a prepláchnite.
- Šalotku orestujte na oleji dozlatista, potom pridajte mrkvu, zemiaky a cesnak.
- Chvíľu osmažte a potom pridajte väčšinu z húb a z cíceru a časť si odložte bokom na ozdobenie.
- Zalejte vývarom, dochuťte soľou, korením a rascou a varte, kým všetko nezmäkne.
- Rozmixujte, pridajte smotanu a ešte asi 5 minút povarte.
- Zvyšok odložených húb a cíceru jemne orestujte na masle a ozdobte nimi aj kyslou smotanou polievku :)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára