"Je nádherné užiť si aspoň raz za deň jedlo s niekým, koho milujete!" (Julia Child)

sobota 30. januára 2016

Cícerovo-hubová polievka

Huby milujem. No a cícer vlastne tiež. Aj keď teraz sa zima vonku viac podobá jari, určite ešte udrú aspoň minimálne mrazy. No a na také dni, keď sa vám z postele nechce ani len nos vystrčiť, tu mám skvelý recept na krémovú polievku, ktorá vás zahreje aj v tej najtreskúcejšej zime.



Je jednoduchá, pomerne rýchla a hotová za pár eur. Ak máte vlastnoručne nazbierané a usušené huby, o to lepšie. Aj keď minulý rok bol na huby slabší, čo to ste si určite nazbierali. Ja som použila naše sušené zásoby dva roky staré :)



POTREBUJEME:

  • 400g sterilizovaného cíceru
  • 2 lyžice oleja
  • 3 šalotky
  • 4 vačšie zemiaky
  • 1 mrkva
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 60g sušených húb
  • 1l zeleninového vývaru
  • soľ, čierne korenie
  • celá rasca
  • 200ml smotany na šľahanie 33%
  • 1 lyžica masla
  • kyslá smotana na ozdobenie a dochutenie
POSTUP:

  • Ako prvé si namočte sušené huby do vody aspoň na polhodku.
  • Nasekajte si najemno šalotku, a menšie kúsky mrkvu, zemiaky a cesnak.
  • Cícer zlejte a prepláchnite.
  • Šalotku orestujte na oleji dozlatista, potom pridajte mrkvu, zemiaky a cesnak.
  • Chvíľu osmažte a potom pridajte väčšinu z húb a z cíceru a časť si odložte bokom na ozdobenie.
  • Zalejte vývarom, dochuťte soľou, korením a rascou a varte, kým všetko nezmäkne.
  • Rozmixujte, pridajte smotanu a ešte asi 5 minút povarte.
  • Zvyšok odložených húb a cíceru jemne orestujte na masle a ozdobte nimi aj kyslou smotanou polievku :)
Ako som povedala, rýchla jednoduchá a neuveriteľne dobrá :)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Koľko ľudí nás videlo?

Používa službu Blogger.

Translate

© Maškrtníci, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena