POTREBUJEME:
- 1kg zelenej špargle a šupky zo špargle, ktoré vám zvýšili po iných jedlách
- 1 cibuľa
- 1 batát
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1l zeleninového vývaru
- soľ, korenie
- 150g creme fariche
- 120g nivy
- Špargľu umyjeme, olúpeme a prekrojíme na dve polovice (jedna bude s hlavičkami, druhá bude stonková časť. Hlavičky oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 3 minútky a následne ich vyberieme a ponoríme do misky so studenou vodou, aby sme zastavili var.
- Stonkové časti aj so šupkami nakrájame na malé kúsky. V hrnci si na olivovom oleji asi 5 minút restujeme nahrubo nakrájanú cibuľu, batát nakrájaný na kocky a aj nakrájanú špargľu (hlavičky nie). Následne zalejeme horúcim vývarom a necháme prikryté variť cca 20 minút do zmäknutia. Potom všetko v hrnci rozmixujeme na jemný krém a dochutíme soľou a korením.
- N miernom ohni za stáleho miešania si necháme rozpustiť creme fariche s nivou.
- Polievku podávajte s rozpustenou syrovo-smotanovou zmesou a hlavičkami špargle.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára