"Je nádherné užiť si aspoň raz za deň jedlo s niekým, koho milujete!" (Julia Child)

piatok 22. apríla 2016

Špargľovo-batátová polievka

Ďalšia skvelá jarná polievka. Pre zmenu zo špargle (v sezóne jej proste neviem odolať) a z batátov. Pri tejto polievke spotrebujete aj šupky zo špargle z predošlého receptu, alebo z akéhokoľvek jedla, v ktorom ste použili špargľu a ostali vám šupky. Je škoda ich vyhadzovať, majú nádhernú hráškovú vôňu a živiny.



POTREBUJEME:

  • 1kg zelenej špargle a šupky zo špargle, ktoré vám zvýšili po iných jedlách
  • 1 cibuľa
  • 1 batát
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1l zeleninového vývaru
  • soľ, korenie
  • 150g creme fariche
  • 120g nivy
POSTUP:

  • Špargľu umyjeme, olúpeme a prekrojíme na dve polovice (jedna bude s hlavičkami, druhá bude stonková časť. Hlavičky oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 3 minútky a následne ich vyberieme a ponoríme do misky so studenou vodou, aby sme zastavili var.
  • Stonkové časti aj so šupkami nakrájame na malé kúsky. V hrnci si na olivovom oleji asi 5 minút restujeme nahrubo nakrájanú cibuľu, batát nakrájaný na kocky a aj nakrájanú špargľu (hlavičky nie). Následne zalejeme horúcim vývarom a necháme prikryté variť cca 20 minút do zmäknutia. Potom všetko v hrnci rozmixujeme na jemný krém a dochutíme soľou a korením.
  • N miernom ohni za stáleho miešania si necháme rozpustiť creme fariche s nivou. 
  • Polievku podávajte s rozpustenou syrovo-smotanovou zmesou a hlavičkami špargle.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Koľko ľudí nás videlo?

Používa službu Blogger.

Translate

© Maškrtníci, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena