POTREBUJEME:
- 2 čerstvých pstruhov
- asi 10 stoniek čerstvého tymiánu, ak máte revnaté stonky, tak len lístky alebo kľudne použite šalviu
- 8 plátkov schwarzwaldskej šunky
- 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
- olivový olej
- 1 kg zelenej špargle
- 40g masla
- soľ, čierne korenie, biele korenie
- 4 žĺtka
- čerstvá bazalka
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- 2 lyžice bieleho suchého vína
- Pstruhov umyjeme a vyfiletujeme. Skelet, hlavu, chvost a plutvy nevyhazujte, pretože si môžete pripraviť skvelý rybí vývar, ktorý môžete používať do rôznych polievok. Pinzetou ešte odstránime drobné kosti v mäse. Kožu nesťahujeme.
- Na dosku si rozložíme tri plátky schwarzwaldskej šunky tak, aby sa trochu prekrývali a poukladáme na ne asi 5 stoniek tymiánu a pol strúčika cesnaku nasekaného naplátky, okoreníme, nesolíme, šunka je slaná dosť.
- Keď máme pripravené, tak položíme na šunku prvý filet kožou dole a naňho druhý filet kožou smerom hore. Zarolujeme a takto isto pripravíme aj druhého pstruha.
- Rúru si vyhrejeme na 190°C a na plech vystlaný papierom na pečenie dáme olivový olej tak, aby pokryl dno papiera. Poukladáme rolky a ešte ich pokvapkáme olivovým olejom.
- Pečieme zhruba 10-12 minút.
- Špargľu umyjeme, zdrevnatené konce odlomíme a ošúpeme asi do dĺžky 5 cm od špičky. Zblanšírujeme ich asi 3-4 minútky vo vriacej osolenej vode, ideálne v úzkom vysokom hrnci špičkami nahor. Následne ich vyberieme a ponoríme do ľadovej vody, aby sme zastavili var a zachovali krásnu sviežu zelenú farbu a chrumkavosť.
- Na holandskú omáčku potrebujeme dobre vychladené 4 žĺtky, ktoré si dajte do kastrólika, k nim pridajte víno, ocot, soľ a biele korenie. Všetko metličkou vyšľahajte do peny a následne postavte nad najmenší oheň, aký si dokážete spraviť a prešľahávajte, až kým nemá dobrú konzistenciu. Ak vidíte, že hustne príliš rýchlo, tak odstavte a miešajte chvíľku mimo plameňa a potom na plameňom. Keď je hotovo, odstavte a primiešajte nasekanú čerstvú bazalku, ale nie úplne najemno, aby vám nesčernala.
- Na panvici si nechajte zohriať trošku olivového oleja a 40g masla, aby sa nespálilo, strúčik cesnaku a pár stoniek tymiánu, priajte špargľu, nechajte ju prehriať a pár krát poobracajte v masle.
- Rolku zo pstruha nakrájajte na menšie medajlóniky a môžete podávať :)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára