POTREBUJEME:
- hrsť mangoldu
- hrsť rukoly
- hrsť baby špenátu
- hrsť listov červenej repy
- 150g šošovice beluga
- 8 kusov menšej červenej repy
- 1 červené jablko (zbavené jadrinca, nakrájané na tenké plátky a povkapkané trochou citrónovej šťavy, aby nezhnedlo)
- 6 tenkých jarných cibuliek
- 350g údenej makrely (zbavenej kostí a kože, natrhanej na kúsky)
- 150ml kyslej smotany
- 2 polievkové lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
- kôra a šťava z jedného citróna
- Rúru si vyhrejeme na 180°C. Repu umyjeme, nešúpeme a položíme na plech. Pečieme 50-60 minút. Keď je na dotyk jemne mäkká, tak je už hotová. Vyberieme, necháme trochu vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na pol kolieska.
- Šošovicu beluga, nemusíme dopredu namáčať, stačí ak ju premyjeme a dáme variť do vriacej vody na pol hodinu. Po uvarení šošovicu dosolíme.
- Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na šikmé plátky.
- Na zálievku si zmiešame všetky suroviny v miske.
- Všetky suroviny zmiešame v miske, dochutíme soľou, čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme časť zálievky a všetko premiešame. Zvyšok zálievky servírujeme v miske.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára