"Je nádherné užiť si aspoň raz za deň jedlo s niekým, koho milujete!" (Julia Child)

utorok 7. júna 2016

Šošovicový šalát s pečenou repou, jablkom a údenou makrelou

Že na prvý pohľad divoká kombinácia? Po ochutnaní tohto šalátiku názor určite zmeníte, pretože chute sa skvele dopĺňajú. Žiadne dlhé a zložité vyváranie, naopak, rýchly a chutný obed, ktorý zasýti aj chlapa. K tomu už len chrumkavá čerstvá bagetka a pohár suchého bieleho vínka a špičkový letný obed je na svete :)



POTREBUJEME:

  • hrsť mangoldu
  • hrsť rukoly
  • hrsť baby špenátu
  • hrsť listov červenej repy
  • 150g šošovice beluga
  • 8 kusov menšej červenej repy
  • 1 červené jablko (zbavené jadrinca, nakrájané na tenké plátky a povkapkané trochou citrónovej šťavy, aby nezhnedlo)
  • 6 tenkých jarných cibuliek
  • 350g údenej makrely (zbavenej kostí a kože, natrhanej na kúsky)
Zálievka:

  • 150ml kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
  • kôra a šťava z jedného citróna
POSTUP:

  • Rúru si vyhrejeme na 180°C. Repu umyjeme, nešúpeme a položíme na plech. Pečieme 50-60 minút. Keď je na dotyk jemne mäkká, tak je už hotová. Vyberieme, necháme trochu vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na pol kolieska.
  • Šošovicu beluga, nemusíme dopredu namáčať, stačí ak ju premyjeme a dáme variť do vriacej vody na pol hodinu. Po uvarení šošovicu dosolíme.
  • Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na šikmé plátky.
  • Na zálievku si zmiešame všetky suroviny v miske.
  • Všetky suroviny zmiešame v miske, dochutíme soľou, čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme časť zálievky a všetko premiešame. Zvyšok zálievky servírujeme v miske.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Koľko ľudí nás videlo?

Používa službu Blogger.

Translate

© Maškrtníci, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena