Posledný príspevok bol ešte pred letom a bol to šalát. Dnes je už zima, kde tu aj sneh. U nás zatiaľ iba dážď alebo slniečko, ale kosa teda riadna. Mne to ale nevadí. Zimu mám radšej ako leto, všetci naokolo červené vyštípané nosy, rozfúkané frizúry a ruky vo vreckách. Zima je super v tom, že sa môžem večer zababušiť do deky, čítať si, popíjať teplé kakavko. Že môžem ísť von rýchlo bez toho, aby som tri hodiny vyberala, čo si oblečiem (čo je v mojom prípade celkom des, pretože mám pocit, že v skrini sa tie veci potajmä zmenšujú), proste si dám čokoľvek a na to kabát resp bundu a ide sa.
V zime sa mi aj oveľa príjemnejšie varí. Cez leto som rada, že vôbec dýcham v posledných rokoch, nie to ešte stáť pri šporáku. Aj keď zrovna toto leto som celé prepiekla a prežila som to, takže také strašné to zrejme nebude. Po polročnej pauze začínam skvelým, rýchlym a chutným receptíkom na kuracie paličky s pivom a medom. Jedným slovom? Bomba. Nič viac a nič menej. Úžasná rýchla príprava, no napriek rýchlej príprave plná chuť a vďaka rýchlej príprave šťavnaté mäsko. Poďme už na recept, pretože zbytočne tu budem okolo toho básniť, kým si to nevyskúšate :)
POTREBUJEME:
- kuracie stehienka
- soľ, korenie
- 1 polievková lyžica oleja
- 2 väčšie cibule
- 250ml piva
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica hrubozrnnej horčice
- 1 polievková lyžica medu
- 60g masla
- petržlenová vňať
- Umyté, usušené, osolené a ochutené kuracie stehienka dáme opiecť na panvici s olejom do zlata zo všetkých strán. Keď máme, vyberieme ich a vložíme do zapekacej misy. Rúru si predhrejme na 180°C.
- Do panvice, kde sme opekali kurčatá, pridáme cibuľu a restujeme ju na jemnú hnedú farbu asi tri minútky. Vedľa v miske si zatiaľ zmiešame pivo, sójovku, med a horčicu a prilejeme k cibuli. Necháme zredukovať na polovicu a touto zmesou zalejeme kuriatka.
- Pomedzi kurčatá pridáme maslo a pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút.
- Po vytiahnutí posekáme nasekanou petržlenovou vňaťou a hotovo :)
Katka
0 komentárov:
Zverejnenie komentára